Vrede

Få vendt din usunde vrede til en positiv afgrænsende vrede

Oplever du at vrede fylder for meget i dit liv? Måske er den ude af kontrol og du får sagt eller gjort noget du ikke har ønsket, og bagefter fortryder du, undskylder og skammer dig lidt. Det kan også være at du bliver sarkastisk, undertrykker eller udtrykker vreden passivt ved at blive i dårligt humør.
Du oplever måske at du ikke er den bedste version af dig selv, og det ødelægger for meget i dine relationer.

Vreden har mange ansigter, men den er først og fremmest en grundfølelse som vi alle har, og skal have. Den hjælper os til at mærke og sætte grænser overfor omverdenen. For eksempel når vi synes noget er uretfærdigt, vi ikke bliver forstået eller vores værdier bliver negligeret eller provokeret.
Du har helt sikkert også lagt mærke til at vreden er en meget kropslig følelse. Vreden er en kampfølelse og derfor bliver vores nervesystem aktiveret, så vi bliver klar til at kæmpe for hvad det nu måtte være.

Hvis vi som børn har lært at vrede er en helt normal følelse ligesom glæde, og at vi godt måtte give udtryk for den, så får vi et naturligt forhold til vreden. Måske vores forældre eller pædagogerne hjalp os til at regulere den, hvis den var lige i overkanten.

Men en del af os har desværre ikke fået det lært, eller er blevet gjort forkerte når vreden kom til udtryk. Måske var det forbudt at blive vred, og du oplevede at blive sendt ind på dit værelse og først komme ud når du var ”god igen”, eller omvendt var det måske måden at kommunikere på i din familie hvor der blev råbt og skældt ud.

Jeg kan hjælpe dig til at forstå din vrede bedre, så at sige blive gode venner med den igen. Så du kan bruge den konstruktivt i dit liv til at mærke dine grænser og sige fra når de bliver overtrådt.

Der er altid en årsag til at det er blevet som det er, og den hjælper jeg dig med at finde frem til og forstå hvor og hvad den er kommet af.
Ligesom vi i fællesskab finder frem til måder du kan håndtere din vrede, hvis du mærker den er på vej ud af kontrol.

Husk du er ikke forkert, du har bare ikke lært hvad du skal gøre i forhold til at udtrykke din vrede.

Vil du gerne høre nærmere om hvordan jeg arbejder med vrede, så book en tid til en uforpligtende telefonsamtale.