Samtaleterapi hjælper dig

Sådan foregår samtaleterapien

Jeg arbejder oplevelsesorienteret, det betyder, at vi tager udgangspunkt i det der fylder i dig lige nu, hvor vi sidder sammen. Du vil opleve mig lyttende, nysgerrig og spørgende, og jeg vil hjælpe dig med at reflektere over de problematikker, tanker og følelser der dukker op i samtalen.

Vi ser på samspillet mellem dine tanker, dine følelser, og hvad du mærker i kroppen. Det gør vi for at du kan få en forståelse af  “Hvordan kan det være jeg føler eller tænker, som jeg gør, eller har det som jeg har det?”

Vi undersøger hvordan det er at være dig med de problematikker, du kommer med og hvordan de påvirker dig. Så du finder ud af at du stort set altid har frihed til at vælge, selv når det ikke ser sådan ud. Måske valget er at acceptere, det du ikke kan ændre på, eller du opdager, at du rent faktisk kan gøre noget aktivt.
I fællesskab finder vi frem til det som er betydningsfuldt og meningsfuldt, og som er værdifuldt i dit liv. Det skulle gerne give dig indsigt i dit liv, som det er lige nu.

Det kan både være handlingsorienteret, der fører til forandringer og/eller en måde hvor du lærer at være med svære følelser og tanker og få nye sundere og hensigtsmæssige mønstre.

Måske det kræver et tilbageblik på din fortid for at kunne forstå nogle af dine mønstre, som spænder ben for dig.
Din fortid tages kun ind som en del af samtalen, når og hvis det falder naturligt, da udgangspunktet for samtaleterapien er at arbejde i og med nuet.

I samtalen vil du også blive klogere på, hvorfor det er helt naturligt, at din hjerne og krop agerer, som den gør. Det kan hjælpe dig til at forstå dig selv og dine handlemønstre bedre.

Når det giver mening, inddrager jeg mindfulness, krops- og åndedrætsøvelser.

Som psykoterapeut anvender jeg forskellige terapiformer, og min tilgang til samtaleterapien vil altid være tilpasset dig, så du får den hjælp, som passer lige præcis til dine problematikker.

 

Er samtaleterapi noget for dig?

Alt for mange får ikke gjort noget ved de udfordringer eller problematikker de har, fordi de måske synes det er lidt flovt og har tanker som:

  • Det er mig, den er gal med
  • Ingen andre har det sådan
  • Jeg skal bare tage mig sammen
  • Ingen vil kunne forstå mig
  • Hvor er jeg dum

Har du tænkt sådan? Jeg lover dig, at du ikke er alene. I samtaleterapien hos mig, kan du frit tale om dine dybeste tanker og følelser i en fordomsfri atmosfære.

Er du i tvivl om, hvorvidt samtaleterapi er noget for dig, er du meget velkommen til uforpligtende at ringe til mig for at høre mere.